Skriva, koga je oglobila

Foto: Žurnal24 Nekateri nadzorniki, ki jih je zamenjalo in nato še oglobilo ministrstvo Darje R
Globe nadzornikom. Bivši nadzorniki Pošte Slovenija zaradi plače Hauca dobili še globe. Ministrica o imenih molči.
Oglej si celoten članek

Epilog. Na ministrstvu za gospodarstvo (MG) Darje Radić so potrdili, da so prvim petim nadzornikom državnih podjetij že izrekli globe od štiri do pet tisoč evrov. Gre za nadzornike, ki naj bi po mnenju MG kršili tako imenovani Lahovnikov zakon in bodisi niso pravočasno poskrbeli za uskladitev (znižanje) plače uprave bodisi usklajene pogodbe niso pravočasno posredovali na MG.

Me je presenetila izjava Pahorja, da bodo zamenjali tri ali štiri nadzorne svete, ki niso opravili domače naloge, in bodo v poduk drugim.
Drago Bahun, bivši nadzornik pošte, Delo, 13. oktober

Vendar pa nam na MG niso želeli razkriti, zoper katere nadzornike v katerih družbah so že bile izdane odločbe o prekrških z globami; kot so zatrdili, nam “do konca vseh postopkov več ne morejo povedati”, in to čeprav so omenjeni prekrškovni postopki končani.

Čok: Sem se pritožil
Ja, odločbo o prekršku sem dobil,” je včeraj potrdil zdaj že bivši nadzornik Pošte Slovenija in dolgoletni bančnik Vojko Čok. Povedal je, da se je na odločbo že pritožil. Globe štiri tisoč evrov, ki mu je bila izrečena, tako ni plačal. Na vprašanje, kako dolgo pričakuje, da se bo zadeva vlekla na sodišču, pa je odgovoril: “Ne vem, do zdaj nisem imel izkušenj s sodišči, veste pa, da so zatrpana.

Poleg Čoka so v nadzornem svetu pošte, ki po mnenju MG ni ustrezno uskladil plače uprave, sedeli Drago Bahun, Darinka Virant in Peter Kukovica. Sicer pa na MG še vedno niso končali nadzora nad tem, ali so vse družbe plače uprav uskladile z Lahovnikovim zakonom.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.