Slovenija
39 ogledov

Skriva, koga je oglobila

Nekateri nadzorniki, ki jih je zamenjalo in nato še oglobilo ministrstvo Darje R Žurnal24 main
Globe nadzornikom. Bivši nadzorniki Pošte Slovenija zaradi plače Hauca dobili še globe. Ministrica o imenih molči.

Epilog. Na ministrstvu za gospodarstvo (MG) Darje Radić so potrdili, da so prvim petim nadzornikom državnih podjetij že izrekli globe od štiri do pet tisoč evrov. Gre za nadzornike, ki naj bi po mnenju MG kršili tako imenovani Lahovnikov zakon in bodisi niso pravočasno poskrbeli za uskladitev (znižanje) plače uprave bodisi usklajene pogodbe niso pravočasno posredovali na MG.

Me je presenetila izjava Pahorja, da bodo zamenjali tri ali štiri nadzorne svete, ki niso opravili domače naloge, in bodo v poduk drugim.
Drago Bahun, bivši nadzornik pošte, Delo, 13. oktober

Vendar pa nam na MG niso želeli razkriti, zoper katere nadzornike v katerih družbah so že bile izdane odločbe o prekrških z globami; kot so zatrdili, nam “do konca vseh postopkov več ne morejo povedati”, in to čeprav so omenjeni prekrškovni postopki končani.

Čok: Sem se pritožil
Ja, odločbo o prekršku sem dobil,” je včeraj potrdil zdaj že bivši nadzornik Pošte Slovenija in dolgoletni bančnik Vojko Čok. Povedal je, da se je na odločbo že pritožil. Globe štiri tisoč evrov, ki mu je bila izrečena, tako ni plačal. Na vprašanje, kako dolgo pričakuje, da se bo zadeva vlekla na sodišču, pa je odgovoril: “Ne vem, do zdaj nisem imel izkušenj s sodišči, veste pa, da so zatrpana.

Poleg Čoka so v nadzornem svetu pošte, ki po mnenju MG ni ustrezno uskladil plače uprave, sedeli Drago Bahun, Darinka Virant in Peter Kukovica. Sicer pa na MG še vedno niso končali nadzora nad tem, ali so vse družbe plače uprav uskladile z Lahovnikovim zakonom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.