Skrivnostni sindikati

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
NLB. Regres na minimumu. Bo šel sindikat na sodišče?
Oglej si celoten članek

Danes bodo regres dobili zaposleni v NLB. Izplačan bo v višini minimalne plače, kot je zahtevala vlada. Ali je višina regresa dogovorjena s sindikatom ali pa bodo pravico, ki je zapisana v kolektivni pogodbi, iskali na sodišču, nam Miran Marentič, sindikalist iz NLB, ni utegnil pojasniti.

Ko smo mu zastavili vprašanje, je dejal, da je na sestanku. Podobno enigmatičen je bil sindikalist na Elektru Primorska, ki nam je na vprašanje, ali so dosegli dogovor, odgovoril: "Počakamo do roka." Uprava je sicer sporočila, da bo regres minimalen.

Minimalen bo tudi pri Elektru Ljubljana in Maribor, Termoelektrarni Šoštanj, Zavarovalnici Triglav in Slovenskih železnicah. V Elesu so akontacijo regresa v višini minimalne plače izplačali že sredi maja, razlike pa ne bodo izplačali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:19 5. Junij 2012.

    Spoštovani, da je banka v ku..c vemo vsi, ter da so za njeno stanje krivi vodilni tudi vsi.<br />Vsem zaposlenim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.