Slovenija
31 ogledov

Skrivnostni sindikati

Martin Novšak Anže Petkovšek
NLB. Regres na minimumu. Bo šel sindikat na sodišče?

Danes bodo regres dobili zaposleni v NLB. Izplačan bo v višini minimalne plače, kot je zahtevala vlada. Ali je višina regresa dogovorjena s sindikatom ali pa bodo pravico, ki je zapisana v kolektivni pogodbi, iskali na sodišču, nam Miran Marentič, sindikalist iz NLB, ni utegnil pojasniti.

Ko smo mu zastavili vprašanje, je dejal, da je na sestanku. Podobno enigmatičen je bil sindikalist na Elektru Primorska, ki nam je na vprašanje, ali so dosegli dogovor, odgovoril: "Počakamo do roka." Uprava je sicer sporočila, da bo regres minimalen.

Minimalen bo tudi pri Elektru Ljubljana in Maribor, Termoelektrarni Šoštanj, Zavarovalnici Triglav in Slovenskih železnicah. V Elesu so akontacijo regresa v višini minimalne plače izplačali že sredi maja, razlike pa ne bodo izplačali.

Komentarjev 1
  • URIAH HEEP 09:19 05.junij 2012.

    Spoštovani, da je banka v ku..c vemo vsi, ter da so za njeno stanje krivi vodilni tudi vsi.Vsem zaposlenim v Sloveniji privoščim regrese, vendar samo pod pogojem da v podjetju denar JE.V NLB ga trenutno ni, in da ...prikaži več bi banka v tej situaciji izplačevala MAX regrese zaposlenim, ko sama potrebuje 1 miljardo EUR je nehigienično oz zelo neetično početje.Naj bodo zaposleni srečni, da ga bodo sploh dobili, marsikje ga sploh niso.