Škrlec želi nazaj med stare sodelavce

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nove službe. Zalar je objavil razpis, na katerega se je prijavil tudi njegov državni sekretar.
Oglej si celoten članek

Zamenjave. Boštjan Škrlec, državni sekretar na ministrstvu za pravosodje, se želi zaposliti na vrhovnem državnem tožilstvu, in sicer kot višji tožilec. Mandat mu sicer preneha, ko bo kot minister s položaja razrešen minister Aleš Zalar.

Ministrstvo, ki ga vodi Zalar, je konec oktobra objavilo razpis, s katerim išče novega vrhovnega tožilca in štiri višje državne tožilce. “Državni sekretar se je na razpisano prosto mesto višjega državnega tožilca prijavil,” so potrdili na pravosodnem ministrstvu. Škrlec je sicer pred zaposlitvijo pri Zalarju kot okrožni tožilec že delal na vrhovnem tožilstvu. Škrlec je že takrat, pravijo na ministrstvu, izpolnjeval tudi zahtevanih pet let delovnih izkušenj okrožnega tožilca, ki so pogoj za napredovanje v naziv višjega.

“Začel je kot tožilec v Krškem, nato pa bil dodeljen na vrhovno tožilstvo. In tudi zdaj, na ministrstvu, je bil dejaven predvsem pri pripravi zakonodaje, ki zadeva tožilstvo. Znano pa je, da je bilo glede tega med ministrstvom in tožilstvom kar nekaj burnih nesoglasij. Ministrski predlogi bi tožilstvo urejali večinoma preveč teoretično in premalo praktično,” je neuradno slišati iz tožilskih vrst, kjer so tudi mnenja o Škrlečevi vrnitvi na tožilstvo zelo deljena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.