Slovenija
10 ogledov

Škrlec želi nazaj med stare sodelavce

Boštjan Škrlec Saša Despot
Nove službe. Zalar je objavil razpis, na katerega se je prijavil tudi njegov državni sekretar.

Zamenjave. Boštjan Škrlec, državni sekretar na ministrstvu za pravosodje, se želi zaposliti na vrhovnem državnem tožilstvu, in sicer kot višji tožilec. Mandat mu sicer preneha, ko bo kot minister s položaja razrešen minister Aleš Zalar.

Ministrstvo, ki ga vodi Zalar, je konec oktobra objavilo razpis, s katerim išče novega vrhovnega tožilca in štiri višje državne tožilce. “Državni sekretar se je na razpisano prosto mesto višjega državnega tožilca prijavil,” so potrdili na pravosodnem ministrstvu. Škrlec je sicer pred zaposlitvijo pri Zalarju kot okrožni tožilec že delal na vrhovnem tožilstvu. Škrlec je že takrat, pravijo na ministrstvu, izpolnjeval tudi zahtevanih pet let delovnih izkušenj okrožnega tožilca, ki so pogoj za napredovanje v naziv višjega.

“Začel je kot tožilec v Krškem, nato pa bil dodeljen na vrhovno tožilstvo. In tudi zdaj, na ministrstvu, je bil dejaven predvsem pri pripravi zakonodaje, ki zadeva tožilstvo. Znano pa je, da je bilo glede tega med ministrstvom in tožilstvom kar nekaj burnih nesoglasij. Ministrski predlogi bi tožilstvo urejali večinoma preveč teoretično in premalo praktično,” je neuradno slišati iz tožilskih vrst, kjer so tudi mnenja o Škrlečevi vrnitvi na tožilstvo zelo deljena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.