Skupila sta jo pešec in voznik

Foto: Žurnal24
Na območju PU Maribor sta se v ponedeljek zgodili dve hudi prometni nesreči. V eni jo je skupil pešec, v drugi voznik avtomobila.
Oglej si celoten članek

Okoli 13.20 je 22-letnik z osebnim vozilom peljal po Ljubljanski ulici v Mariboru, iz smeri Ulice Moša Pijade v smeri Trga revolucije. Ko je po levem prometnem pasu enosmernega vozišča pripeljal do prehoda za pešce, je z njegove leve strani vozišče prečkal 56-letni moški iz Maribora. Voznik je začel zavirati, a trčenja ni mogel preprečiti. S prednjim levim delom vozila je trčil v pešca, ki je padel na pokrov motorja in vetrobransko steklo vozila, nato pa na vozišče. V prometni nesreči je bil pešec huje telesno poškodovan in je bil prepeljan v UKC Maribor.

Druga nesreča se je zgodila okoli 14.30 iz smeri Fale proti Selnici ob Dravi. Ko je 71-letni moški iz Hrvaške izven naselja Črešnjevec ob Dravi pripeljal do ostrega nepreglednega levega ovinka, je zapeljal v levo čez neprekinjeno belo ločilno črto na nasprotno smerno vozišče. Tam je čelno trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil z lahkim priklopnikom, ki ga je vozil 45-letnik. Po trčenju je vozilo z lahkim priklopnikom odbilo v obcestni jarek, pri čemer se je priklopnik odlomil od vlečnega vozila in trčil v avtomobil 71-letnika. V prometni nesreči je bil povzročitelj huje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.