Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Skupila sta jo pešec in voznik

Žurnal24 main
Na območju PU Maribor sta se v ponedeljek zgodili dve hudi prometni nesreči. V eni jo je skupil pešec, v drugi voznik avtomobila.

Okoli 13.20 je 22-letnik z osebnim vozilom peljal po Ljubljanski ulici v Mariboru, iz smeri Ulice Moša Pijade v smeri Trga revolucije. Ko je po levem prometnem pasu enosmernega vozišča pripeljal do prehoda za pešce, je z njegove leve strani vozišče prečkal 56-letni moški iz Maribora. Voznik je začel zavirati, a trčenja ni mogel preprečiti. S prednjim levim delom vozila je trčil v pešca, ki je padel na pokrov motorja in vetrobransko steklo vozila, nato pa na vozišče. V prometni nesreči je bil pešec huje telesno poškodovan in je bil prepeljan v UKC Maribor.

Druga nesreča se je zgodila okoli 14.30 iz smeri Fale proti Selnici ob Dravi. Ko je 71-letni moški iz Hrvaške izven naselja Črešnjevec ob Dravi pripeljal do ostrega nepreglednega levega ovinka, je zapeljal v levo čez neprekinjeno belo ločilno črto na nasprotno smerno vozišče. Tam je čelno trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil z lahkim priklopnikom, ki ga je vozil 45-letnik. Po trčenju je vozilo z lahkim priklopnikom odbilo v obcestni jarek, pri čemer se je priklopnik odlomil od vlečnega vozila in trčil v avtomobil 71-letnika. V prometni nesreči je bil povzročitelj huje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.