Skupna preiskava patrij končana

Foto: Žurnal24 Skupne preiskave je konec in Brezigarjeva je zadovoljna. (Foto: Barbara Bradač)
Delo skupne slovensko-finske preiskovalne skupine se je uradno zaključilo, generalna državna tožilka pa je za Televizijo Slovenija omenjeno sodelovanje ocenila pozitivno.
Oglej si celoten članek

Ob tem je opozorila na začetno nezaupljivost Fincev, k čemur je pripomoglo "tudi politično vzdušje v državi, ki je blatila svoje tožilce in poveličevala tuje preiskovalce".

Glede višje državne tožilke Branke Zobec Hrastar, ki se ji mandat v skupini tožilcev za pregon organiziranega kriminala izteka, pa je Brezigarjeva nakazala, da bo verjetno še naprej vodila preiskavo o Patrii.

"Generalni državni tožilec ima možnost, da v takšnih situacijah, ko gre za kompleksne zadeve, tudi odloči in takšno zadevo dodeli vnaprej tožilcu, ki odhaja na drugi oddelek," je pojasnila generalna državna tožilka.

Na nacionalni televiziji sicer pojasnjujejo, da ta čas ni mogoče napovedati, kdaj bo zadeva Patria prišla na sodišče. Ko bo finska policija predvidoma septembra zaključila preiskavo, bo namreč gradivo predala tožilcu, ki pa pri svoji odločitvi kako naprej ni časovno omejen.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.