Slovenija
6 ogledov

Skupna preiskava patrij končana

Skupne preiskave je konec in Brezigarjeva je zadovoljna. (Foto: Barbara Bradač) Žurnal24 main
Delo skupne slovensko-finske preiskovalne skupine se je uradno zaključilo, generalna državna tožilka pa je za Televizijo Slovenija omenjeno sodelovanje ocenila pozitivno.

Ob tem je opozorila na začetno nezaupljivost Fincev, k čemur je pripomoglo "tudi politično vzdušje v državi, ki je blatila svoje tožilce in poveličevala tuje preiskovalce".

Glede višje državne tožilke Branke Zobec Hrastar, ki se ji mandat v skupini tožilcev za pregon organiziranega kriminala izteka, pa je Brezigarjeva nakazala, da bo verjetno še naprej vodila preiskavo o Patrii.

"Generalni državni tožilec ima možnost, da v takšnih situacijah, ko gre za kompleksne zadeve, tudi odloči in takšno zadevo dodeli vnaprej tožilcu, ki odhaja na drugi oddelek," je pojasnila generalna državna tožilka.

Na nacionalni televiziji sicer pojasnjujejo, da ta čas ni mogoče napovedati, kdaj bo zadeva Patria prišla na sodišče. Ko bo finska policija predvidoma septembra zaključila preiskavo, bo namreč gradivo predala tožilcu, ki pa pri svoji odločitvi kako naprej ni časovno omejen.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.