Slaba novica - spet skok odstotka okuženih

Foto: Epa
Foto: Epa
Podatki ponedeljkovih testiranj slabši, kot bi si želeli.
Oglej si celoten članek

Covid-19 Sledilnik in vlada sta objavila sveže podatke za ponedeljkov dan. Novih potrjenih okužb na covid-19 s PCR testom je 807, delež pozitivnih testov je spet skočil prek 20 odstotkov. Višje je tudi sedemdnevno povprečje zadnjih 7 dni. 

Podatki Sledilnika:

Podatki za ponedeljek kažejo, da je stopnja okužb še vedno visoka. Po zadnjih podatkih sta se obe krivulji - tako za povprečje sedemnevnih okužb kot število hospitaliziranih, znova nekoliko odbili navzgor. 

Da bi iz zdajšnje oranžne faze prešli v rumeno, bi moral povprečni delež dnevnih okužb pasti pod 600, število hospitaliziranih bolnikov pa pod 500. 

Inštitut Jožefa Stefana je sicer napovedal, da bi lahko po zdajšnjih modelih poteka epidemije v rumeno fazo prešli nekje sredi maja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 17:09 27. April 2021.

    Danes je praznik, tudi pravi čas za proteste, da bodo imeli vladniki opravičilo, izgovor, za dvig okuženih. Ljudje se enostavno …

  • 16:35 27. April 2021.

    Naj se sprostijo vsi ukrepi, in naj potem naravna selekcija opravi svoje. Vsak naj se obnaša po lastni vesti, vsak …

  • 11:57 27. April 2021.

    gostilne so krive. majkemi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.