Slovenija
6060 ogledov

Slaba novica - spet skok odstotka okuženih

Covid-19, Slovenija, testiranje Epa
Podatki ponedeljkovih testiranj slabši, kot bi si želeli.

Covid-19 Sledilnik in vlada sta objavila sveže podatke za ponedeljkov dan. Novih potrjenih okužb na covid-19 s PCR testom je 807, delež pozitivnih testov je spet skočil prek 20 odstotkov. Višje je tudi sedemdnevno povprečje zadnjih 7 dni. 

Podatki Sledilnika:

Podatki za ponedeljek kažejo, da je stopnja okužb še vedno visoka. Po zadnjih podatkih sta se obe krivulji - tako za povprečje sedemnevnih okužb kot število hospitaliziranih, znova nekoliko odbili navzgor. 

Da bi iz zdajšnje oranžne faze prešli v rumeno, bi moral povprečni delež dnevnih okužb pasti pod 600, število hospitaliziranih bolnikov pa pod 500. 

Inštitut Jožefa Stefana je sicer napovedal, da bi lahko po zdajšnjih modelih poteka epidemije v rumeno fazo prešli nekje sredi maja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Ender3 17:09 27.april 2021.

    Danes je praznik, tudi pravi čas za proteste, da bodo imeli vladniki opravičilo, izgovor, za dvig okuženih. Ljudje se enostavno ne zmenijo več na to, kar nam dnevno, več kot eno leto sporočajo.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:35 27.april 2021.

    Naj se sprostijo vsi ukrepi, in naj potem naravna selekcija opravi svoje. Vsak naj se obnaša po lastni vesti, vsak naj se cepi po lastni presoji, pa da vidimo kaj bo s korono. Če bodo bolnice zasedena pa boh pumagi ...prikaži več tistim, ki jo bodo potrebovali, pa do nje ne bodo prišli. Saj to si navsezadnje želi večina folko, kaj ne? To sporočajo vsi anticepilci, antiukreparji,...

  • igorgeus 11:57 27.april 2021.

    gostilne so krive. majkemi.