Slaba označenost v Stožicah

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
Pred nogometno tekmo med Olimpijo in Koprom na stadionu v Stožicah se je večina obiskovalcev in navijačev pritoževala nad slabo označenostjo, kje parkirati in kam iti.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Olimpije so nocoj prvič zaigrali na novem stadionu v Stožicah. Pomerili so se z nogometaši iz Kopra, ki pa so bili boljši od Ljubljančanov. Tekmo je spremljalo med pet in šest tisoč navijačev, med njimi okoli tristo navijačev Green Dragonsov, na tribunah pa je za svoje nogometaše pesti stiskalo okoli petdeset navijačev iz Kopra.

Slaba označenost ujezila mnoge
Pred tekmo je mnoge obiskovalce, med njimi tudi novinarje, razbesnela slaba označenost pred samim stadionom. Po naših virih organizator ni dobro poskrbel za obiskovalce, saj niso točno vedeli, kam morajo iti. Večjih težav s parkiranjem ni bilo, so pa obiskovalci zaman iskali napotke pri varnostnikih. Slednji namreč sploh niso bili obveščeni o označenosti ter niso znali usmerjati obiskovalcev tekme.

Za komentar smo poklicali Sanela Konjevića, tiskovnega predstavnika Olimpije, ki je organizator nocojšnje tekme, ki pa ni bil dosegljiv.

Parkirišč je bilo dovolj
Popoldne pa nam je Konjević uspel povedati, kje lahko navijači parkirajo. Po predvidevanjih, koliko obiskovalcev si bo ogledalo tekmo, je povedal, da bo garažna hiša zraven stadiona zadostovala za vse obiskovalce, ki bodo prišli s svojimi vozili.

Policija usmerjala promet

Ker je dostop do stadiona zaradi zaprtja krožišča Tomačevo mogoč le po Vojkovi cesti, so policisti na ključnih mestih tudi usmerjali promet, je povedal Vinko Stojnšek z ljubljanske policijske postaje. Na vprašanje, koliko policistov bo skrbelo za varnost obiskovalcev nogometne tekme, je Stojnšek popoldne povedal, da tako kot pred vsako tekmo preučijo tveganje, ki lahko obstaja za posamezno tekmo in nato predvidijo število policijskih enot.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.