Slovenija
0 ogledov

Slaba označenost v Stožicah

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Pred nogometno tekmo med Olimpijo in Koprom na stadionu v Stožicah se je večina obiskovalcev in navijačev pritoževala nad slabo označenostjo, kje parkirati in kam iti.

Nogometaši Olimpije so nocoj prvič zaigrali na novem stadionu v Stožicah. Pomerili so se z nogometaši iz Kopra, ki pa so bili boljši od Ljubljančanov. Tekmo je spremljalo med pet in šest tisoč navijačev, med njimi okoli tristo navijačev Green Dragonsov, na tribunah pa je za svoje nogometaše pesti stiskalo okoli petdeset navijačev iz Kopra.

Slaba označenost ujezila mnoge
Pred tekmo je mnoge obiskovalce, med njimi tudi novinarje, razbesnela slaba označenost pred samim stadionom. Po naših virih organizator ni dobro poskrbel za obiskovalce, saj niso točno vedeli, kam morajo iti. Večjih težav s parkiranjem ni bilo, so pa obiskovalci zaman iskali napotke pri varnostnikih. Slednji namreč sploh niso bili obveščeni o označenosti ter niso znali usmerjati obiskovalcev tekme.

Za komentar smo poklicali Sanela Konjevića, tiskovnega predstavnika Olimpije, ki je organizator nocojšnje tekme, ki pa ni bil dosegljiv.

Parkirišč je bilo dovolj
Popoldne pa nam je Konjević uspel povedati, kje lahko navijači parkirajo. Po predvidevanjih, koliko obiskovalcev si bo ogledalo tekmo, je povedal, da bo garažna hiša zraven stadiona zadostovala za vse obiskovalce, ki bodo prišli s svojimi vozili.

Policija usmerjala promet

Ker je dostop do stadiona zaradi zaprtja krožišča Tomačevo mogoč le po Vojkovi cesti, so policisti na ključnih mestih tudi usmerjali promet, je povedal Vinko Stojnšek z ljubljanske policijske postaje. Na vprašanje, koliko policistov bo skrbelo za varnost obiskovalcev nogometne tekme, je Stojnšek popoldne povedal, da tako kot pred vsako tekmo preučijo tveganje, ki lahko obstaja za posamezno tekmo in nato predvidijo število policijskih enot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.