Slabih 34 tisoč Slovencev danes prejelo izredna nakazila

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Finančna uprava je danes nakazala mesečne temeljne dohodke in denar za izgubljeni dohodek.
Oglej si celoten članek

V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije Finančna uprava nakaže mesečni temeljni dohodek. Nakazila so prejeli upravičenci, ki so do konca novembra vložili izjavo, da zaradi posledic epidemije ne morejo opravljati dejavnosti ali jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu. 

Takšna nakazila je finančna uprava izvedla nakazila 33.208 upravičencem v skupnem znesku 42.502.551,73 evrov. V obeh dosedanjih tranšah je mesečni temeljni dohodek prejelo 33.794 različnih zavezancev v skupnem znesku 69.783.336,28 evrov.

V skladu z omenjenim zakonom je Finančna uprava 1.087 samozaposlenim, družbenikom in kmetom, nakazala tudi 434.500,00 evrov delno povrnjenega izgubljenega dohodka zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok za november ali za oktober in november skupaj. 

V obeh dosedanjih tranšah je ta sredstva prejelo 1.157 različnih zavezancev v skupnem znesku 464.750,00 evrov.

Slovenija Objavili razpis: Službe za 950 ljudi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.