Slovenija
2179 ogledov

Objavili razpis: Službe za 950 ljudi

slovenija 27.09.10, zavod, zavod za zaposlovanje, delo, iskalci dela, brezposeln Anže Petkovšek
Vsi zaposleni v domovih za starejše občane (DSO) vlagajo velike napore za preprečevanje širjenja okužb. V DSO po Sloveniji so včeraj ozdraveli 104 stanovalci in 39 zaposlenih. V drugem valu je tako skupaj ozdravelo 4.235 stanovalcev in skoraj 2.000 zaposlenih. Novo okuženih pa je bilo včeraj 106 stanovalcev in 68 zaposlenih, 22 jih je umrlo.

„Na ministrstvu se zavedamo, da je treba DSO kadrovsko okrepiti. Ključni za normalno delovanje sistema so ravno ljudje in osebje. Za kadrovsko stisko smo namenili 26 milijonov evrov, od avgusta do oktobra je bil sklenjenih 400 novih pogodb o zaposlitvi, 134 udeležencev mesečno opravlja delo preko javnih del, opravljenih je bilo več kot 5.000 ur začasnega dela in skoraj 73 tisoč ur dela študentov in dijakov,“ je povedala državna sekretarka na ministrstvu za delo Mateja Ribič.

Z včerajšnjim dnem so na ministrstvu poskrbeli še za dodatne kadrovske krepitve – objavili so javno povabilo za dodatne kadre v socialnovarstvenih zavodih in bolnišnicah. „Ta program zasleduje cilj celostne skrbi za starejše. Predstavlja nov pristop k izvajanju javnih del, saj smo prisluhnili DSO, bolnišnicam in ostalim socialnim zavodom, da je potrebna večja samostojnost javnih delavcev, saj se le tako lahko razbremeni redno zaposlene,“ je pojasnila Ribičeva.

Pričakujejo, da se bo v javna dela vključilo 950 oseb, za to namenjajo 4 milijone evrov. Zavod za zaposlovanje bo vse prijave obravnaval prioritetno. Poleg tega bo danes objavljeno še eno povabilo za javne delavce, s katerim želijo v sistem socialne oskrbe vključiti 4000 oseb.

„Namen javnih del je premagovanje kadrovske stiske, razbremenitev obstoječih zaposlenih, možnost zaposlenim, da se spočijejo in reševanje dolgotrajno brezposelnih oseb na zavodu za zaposlovanje,“ je še povedala Ribičeva.

 

Komentarjev 1
  • sebastjan95 04:08 11.december 2020.

    KO SE NAPIŠE KAJ O PROSTIH DELOVNIH MESTIH PA NOBENEGA GOR OD REDNIH KOMENTATORJEV KAM TE ZVIZNETE GNIDE LENE