Slikanje na svilo: nepopolnost zanimiva

Foto: Žurnal24 "Nekoč so morali biti vzorci, nastali s tehniko batika, popolni, danes pa so raz
Društvo Silk Road. V nedeljo tečaj izdelave batika, indonezijskega vzorčenja tkanin z voskom.
Oglej si celoten članek

"S tehniko batika sem prišla v stik v začetku 90. let, ko sem bila na izpopolnjevanju na Švedskem, torej se s tem ukvarjam že kakšnih 20 let," pravi Janja Sever, po poklicu sicer arhitektka, ki je tečaje batika vodila že v Ljubljani, na univerzi za tretje življenjsko obdobje.

Batik ali vzorčenje z rezerviranjem je tehnika, pri kateri se del tkanine zaščiti z voskom. Tkanino je treba nato pobarvati; kjer ni voska, se barva ne prime, z voskom zaščiteni deli pa ohranijo svojo prvotno barvo.

Originalni materiali
Delavnica bo v nedeljo v nekdanji italijanski šoli (Gregorčičeva ulica 21) z začetkom ob 15.30, trajala bo predvidoma tri ure, zanjo pa bo treba odšteti 12 evrov.

"Wusyana, v Izoli stanujoča Indonezijka, nam je s svojega potovanja domov prinesla originalne materiale, s katerimi bomo na delavnici tudi ustvarjali," napoveduje Severjeva. Prijave zbirajo na telefonski številki 031 859 248 (Janja) in v soboto na Dogajanju na Ljubljanski ulici, kjer bo stojnica društva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.