Slovenija
24 ogledov

Slikanje na svilo: nepopolnost zanimiva

"Nekoč so morali biti vzorci, nastali s tehniko batika, popolni, danes pa so raz Žurnal24 main
Društvo Silk Road. V nedeljo tečaj izdelave batika, indonezijskega vzorčenja tkanin z voskom.

"S tehniko batika sem prišla v stik v začetku 90. let, ko sem bila na izpopolnjevanju na Švedskem, torej se s tem ukvarjam že kakšnih 20 let," pravi Janja Sever, po poklicu sicer arhitektka, ki je tečaje batika vodila že v Ljubljani, na univerzi za tretje življenjsko obdobje.

Batik ali vzorčenje z rezerviranjem je tehnika, pri kateri se del tkanine zaščiti z voskom. Tkanino je treba nato pobarvati; kjer ni voska, se barva ne prime, z voskom zaščiteni deli pa ohranijo svojo prvotno barvo.

Originalni materiali
Delavnica bo v nedeljo v nekdanji italijanski šoli (Gregorčičeva ulica 21) z začetkom ob 15.30, trajala bo predvidoma tri ure, zanjo pa bo treba odšteti 12 evrov.

"Wusyana, v Izoli stanujoča Indonezijka, nam je s svojega potovanja domov prinesla originalne materiale, s katerimi bomo na delavnici tudi ustvarjali," napoveduje Severjeva. Prijave zbirajo na telefonski številki 031 859 248 (Janja) in v soboto na Dogajanju na Ljubljanski ulici, kjer bo stojnica društva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.