Slona na mrazu

Foto: Žurnal24 Tovornjak s slonoma je odpeljal še pred prihodom policije. (Foto: T. F.)
Na policiji so dejali, da za ugotavljanje kršitev pri prevozu živali niso pristojni.
Oglej si celoten članek

“Slučajno sem se znašla na Jurčkovi cesti na Rudniku in zagledala neverjeten, naravnost šokanten prizor. Iz železnega kontejnerja sta me gledala dva slona,” je T. F. zapisala v pismu, ki ga je naslovila tudi na Veterinarsko upravo Republike Slovenije (Vurs).

Po njenih besedah sta bila slona v zabojniku pri temperaturah pod lediščem, brez dnevne svetlobe in ogrevanja, zato je poklicala tudi policijo. “Policaj me ni vzel resno,” je dejala in dodala, da gre po njenem mnenju za hudo mučenje živali.

Prišli so prepozno
Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da so v soboto prejeli klic o slonih na Rudniku, vendar je šlo po njihovih besedah za neinterventno zadevo, pred katero imajo vse interventne prednost. “Policisti so še isti dan odšli na kraj dogodka, vendar tovornjaka s sloni ni bilo več,” so povedali in dodali, da je prevoz živali v pristojnosti inšpekcijskih služb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.