Slovenija
13 ogledov

Slona na mrazu

Tovornjak s slonoma je odpeljal še pred prihodom policije. (Foto: T. F.) Žurnal24 main
Na policiji so dejali, da za ugotavljanje kršitev pri prevozu živali niso pristojni.

“Slučajno sem se znašla na Jurčkovi cesti na Rudniku in zagledala neverjeten, naravnost šokanten prizor. Iz železnega kontejnerja sta me gledala dva slona,” je T. F. zapisala v pismu, ki ga je naslovila tudi na Veterinarsko upravo Republike Slovenije (Vurs).

Po njenih besedah sta bila slona v zabojniku pri temperaturah pod lediščem, brez dnevne svetlobe in ogrevanja, zato je poklicala tudi policijo. “Policaj me ni vzel resno,” je dejala in dodala, da gre po njenem mnenju za hudo mučenje živali.

Prišli so prepozno
Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da so v soboto prejeli klic o slonih na Rudniku, vendar je šlo po njihovih besedah za neinterventno zadevo, pred katero imajo vse interventne prednost. “Policisti so še isti dan odšli na kraj dogodka, vendar tovornjaka s sloni ni bilo več,” so povedali in dodali, da je prevoz živali v pristojnosti inšpekcijskih služb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.