Slovenci množično v Kumrovec

Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL Dan mladosti v Kumrovcu Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL Dan mladosti v Kumrovcu Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL Dan mladosti v Kumrovcu Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL Dan mladosti v Kumrovcu Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL Dan mladosti v Kumrovcu Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL Dan mladosti v Kumrovcu
Proslavljanje dneva mladosti v Titov rojstni kraj privabila več tisoč ljudi. Med njimi tudi precej Slovencev.
Oglej si celoten članek

Na tradicionalnem praznovanju dneva mladosti ob 121. obletnici rojstva nekdanjega jugoslovanskega voditelja Josipa Broza Tita se je po poročanju hrvaških medijev v Kumrovcu zbralo okoli sedem tisoč ljudi iz držav na ozemlju nekdanje Jugoslavije. Poleg Hrvaške je bilo največ udeležencev iz Slovenije.

O dogodku poročajo tudi tuji mediji. Ameriška tiskovna agencija AP piše. "Medtem ko se Hrvaška pripravlja za vstop v Evropsko unijo, se mnogi spominjajo Jugoslavije kot oaze miru in napredka, kljub pomanjkanju demokracije in svobode," poroča agencija.

Jugonostalgijo tuji mediji opisujejo kot psihološki odziv na stvarnost in razočaranje v povojnem obdobju na področju Balkana.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 12:06 26. Maj 2013.

    JJ nas zagotovo ne bi vodil. On in SDS sta Sloveniji naredila največ škode!

  • 10:23 26. Maj 2013.

    Če že delate propagando, da bi šli spet v "Jugo" naj vas opomnim, da bi nas vodili povsem isti ljudje, …

  • 21:08 25. Maj 2013.

    Slovensk kapitalističnii tajkun,menager etc. je Slovencu največji sovražnik,ne komunist,socialist.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.