Slovenija
34 ogledov

Slovenci množično v Kumrovec

Dan mladosti v Kumrovcu
1/6
Boris Scitar/VLM/PIXSELL
Proslavljanje dneva mladosti v Titov rojstni kraj privabila več tisoč ljudi. Med njimi tudi precej Slovencev.

Na tradicionalnem praznovanju dneva mladosti ob 121. obletnici rojstva nekdanjega jugoslovanskega voditelja Josipa Broza Tita se je po poročanju hrvaških medijev v Kumrovcu zbralo okoli sedem tisoč ljudi iz držav na ozemlju nekdanje Jugoslavije. Poleg Hrvaške je bilo največ udeležencev iz Slovenije.

O dogodku poročajo tudi tuji mediji. Ameriška tiskovna agencija AP piše. "Medtem ko se Hrvaška pripravlja za vstop v Evropsko unijo, se mnogi spominjajo Jugoslavije kot oaze miru in napredka, kljub pomanjkanju demokracije in svobode," poroča agencija.

Jugonostalgijo tuji mediji opisujejo kot psihološki odziv na stvarnost in razočaranje v povojnem obdobju na področju Balkana.
Komentarjev 18
  • Oxxo 12:06 26.maj 2013.

    JJ nas zagotovo ne bi vodil. On in SDS sta Sloveniji naredila največ škode!

  • jons 10:23 26.maj 2013.

    Če že delate propagando, da bi šli spet v "Jugo" naj vas opomnim, da bi nas vodili povsem isti ljudje, kot nas vodijo že sedaj.Se pravi, da je potrebno samo zamenjati sistem in barabe kar naenkrat postanejo poštene in ...prikaži več delajo samo še za blagostanje vseh državljanov.Mar nismo enkrat že bežali iz takega sistema? (sindrom ženske, ki jo mož pretepa, ona pa se kar naprej vrača nazaj)

  • širhakl 21:08 25.maj 2013.

    Slovensk kapitalističnii tajkun,menager etc. je Slovencu največji sovražnik,ne komunist,socialist.