"Slovenci ne verjamemo stroki"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gripa. Pri nas se cepi 15 odstotkov prebivalcev, v Skandinaviji 75. V UKC Maribor omejili obiske.
Oglej si celoten članek

"Število obolelih za gripo še narašča, bolezen se še par tednov ne bo poslovila," pravi Zoran Simonovič, epidemiolog Zavoda za zdravstveno varstvo Maribor.

Cepi se jih manj

"Cepi se manj ljudi kot pred leti. Kroži namreč veliko dezinformacij o nevarnostih in neučinkovitosti cepljenja. Očitno je v naših krajih nekaj narobe, da Slovenci ne verjamemo stroki, raziskavam in znanosti, ampak nepreverjenim podatkom," še pravi Simonovič in dodaja, da se v Sloveniji proti gripi cepi okoli 15 odstotkov ljudi, medtem ko je v skandinavskih državah ta odstotek petkrat višji.

Največ dva obiskovalca

V UKC Maribor so zaradi razširjenosti viroz in gripe omejili obiske, bolnika lahko obiščeta največ dva zdrava človeka. "Otroci in bolni naj ostanejo doma. Omejitev ni toliko zaradi gripe in bolnikov, ampak zaradi splošne epidemiološke situacije," pojasnjuje Božena Kotnik Kevorkijan, predstojnica oddelka za nalezljive bolezni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:53 30. Januar 2013.

    Dejstvo je, da je religija v cepiva med tistimi, ki imajo kaj od prodaje, tako močna, da razglasijo za šarlatanske …

  • 10:30 30. Januar 2013.

    Dejstvo je, da se je med Slovenci pojavila nova religija, ki se imenuje "Religija v verižna pisma". Tam so opisane …

  • 08:47 30. Januar 2013.

    dokler se stroka v celoti ne bo cepila 100%, se tudi prebivalstvo ne bi smelo. prodajat "zdravila", ki jih sam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.