Slovenci podpirajo kvote za begunce

Foto: EPA
Foto: EPA
Po anketi Dela smo Slovenci kljub krizi, ki nas je doletela, pripravljeni pomagati beguncem, ki vsak dan množično bežijo v Evropo. Sprejeli bi jih dvesto.
Oglej si celoten članek

 

Foto: EPA Migranti

Kot je pokazala anketa Dela, Slovenci, kljub ksenofobiji, ki se je nekateri tako radi poslužujejo, nismo imuni na stiske ljudi, ki v želji po boljšem življenju vsakodnevno tvegajo življenja in se podajo na pot v Evropo. Večina anketirancev je odgovorila, da se strinja s tem, da jim je treba pomagati. Vendar, kot so opozorili na Delu, se je v času izvajanja ankete omenjalo število dvesto, prejšnji teden pa je Evropska komisija razkrila dokument, v katerem je predvideno, da bi Slovenija sprejela sedemsto ljudi. Zato se, kot so zapisali v Delu, pojavlja dilema, kako bi ljudje odgovarjali v tem primeru.

 

Bi živeli v njihovi bližini?

Po drugi strani bi se šestdeset odstotkov anketirancev strinjalo z nastanitvijo beguncev v bližini njihovega kraja, tretjina pa bi temu nasprotovala. Da bi begunci živeli v njihovi bližini, ne bi motilo predvsem tistih z visokošolsko izobrazbo, nasprotovala pa bi jim dobra polovica vprašanih z osnovnošolsko izobrazbo in polovica anketirancev obalno-kraške regije, je pokazala anketa Dela.

Tudi Triglav naj gre v pomoč

Foto: Nataša Čepar slovenija 05.12.13. resevalna vaja, vojaska ladja triglav, foto: natasa cepar

Večina anketirancev, več kot sedemdeset odstotkov podpira načrt vlade, da bomo v Sredozemsko morje ponovno poslali ladjo Triglav, ki bo pred obalo Italije pomagala reševati nesrečne begunce. Gre za akcijo Triton, v kateri naj bi naša vojaška ladja sodelovala takoj, ko bo na njej opravljen remont. Petina vprašanih v anketi, kjer je sodelovalo štiristo ljudi, temu, da bi Triglav izplul v pomoč afriškim beguncem, nasprotuje.

 

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:36 22. December 2015.

    Takoj dobis minuse....kar neki,da bol zgleda...

  • 18:35 22. December 2015.

    Zmanipoliran clanek....

  • h3o
    08:26 2. Junij 2015.

    kateri slovenci so to? tisti v parlamentu?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.