Slovenci dokazali, da imamo veliko srce: Mami z 2 otrokoma ne bo treba na cesto

Foto: Facebook/Pomagajmo obdržati dom
Foto: Facebook/Pomagajmo obdržati dom
Samohranilka z invalidnim otrokom je bila danes edina dražiteljica hiše na dražbi v Murski Soboti.
Oglej si celoten članek

Helena Čampa, samohranilka z dvema otrokoma, med katerima je eden invalid, je bila danes po poročanju Slovenskih novic edina dražiteljica treh četrtin hiše, ki je bila na dražbi v Murski Soboti.

Za 66,703,50 evrov, kolikor je znašala izklicna cena, je uspela obdržati hišo na Logu pri Dragomerju, v kateri živi skupaj z mlajšim sinom, ki zaradi možganskih poškodb potrebuje 24-urno nego. 

V izjemno težki situaciji, v kateri ji je grozilo, da bo ostala brez strehe nad glavo, se je znašla, ker se je njen nekdanji partner, s katerim sta skupaj kupila hišo, znašel v osebnem stečaju.  

xxx

Denar zbrali z donacijami

Helena, ki se preživlja z 800 evri na mesec, lastnih sredstev za nakup ni imela. Z donacijami so ji pristopili na pomoč številni Slovenci, sredstva zanjo so zbirali s pomočjo Slovenskih novic in Sveta na Kanalu A. Največ so po poročanju Slovenskih novic zbrali gasilci iz vse države, ki so se odzvali klicu na pomoč iz PGD Log.

S spletno dražbo športnih dresov so se izkazali tudi slovenski športniki, med njimi motokrosist Tim Gajser, košarkar Luka Dončić in nogometaš Jaka Bijol.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:36 7. Februar 2019.

    kolikor sem zasledil je ženska že leta 2014 zbirala sredstva z z biranjem zamaškov. Nekaj ji je prešlo v kri …

  • 14:59 7. Februar 2019.

    Saj jaz osebno ji privoščim, da je rešila svoj stanovanjski problem. Ampak zakaj njej damo, drugim pa ne? Tisti, ki …

  • 12:53 7. Februar 2019.

    Za 3/4 hiše je bila izklicna cena precej navita. Ni vredno toliko!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.