Slovenija
4758 ogledov

Slovenci dokazali, da imamo veliko srce: Mami z 2 otrokoma ne bo treba na cesto

Hiša Helene Čampa Facebook/Pomagajmo obdržati dom
Samohranilka z invalidnim otrokom je bila danes edina dražiteljica hiše na dražbi v Murski Soboti.

Helena Čampa, samohranilka z dvema otrokoma, med katerima je eden invalid, je bila danes po poročanju Slovenskih novic edina dražiteljica treh četrtin hiše, ki je bila na dražbi v Murski Soboti.

Za 66,703,50 evrov, kolikor je znašala izklicna cena, je uspela obdržati hišo na Logu pri Dragomerju, v kateri živi skupaj z mlajšim sinom, ki zaradi možganskih poškodb potrebuje 24-urno nego. 

V izjemno težki situaciji, v kateri ji je grozilo, da bo ostala brez strehe nad glavo, se je znašla, ker se je njen nekdanji partner, s katerim sta skupaj kupila hišo, znašel v osebnem stečaju.  

Denar zbrali z donacijami

Helena, ki se preživlja z 800 evri na mesec, lastnih sredstev za nakup ni imela. Z donacijami so ji pristopili na pomoč številni Slovenci, sredstva zanjo so zbirali s pomočjo Slovenskih novic in Sveta na Kanalu A. Največ so po poročanju Slovenskih novic zbrali gasilci iz vse države, ki so se odzvali klicu na pomoč iz PGD Log.

S spletno dražbo športnih dresov so se izkazali tudi slovenski športniki, med njimi motokrosist Tim Gajser, košarkar Luka Dončić in nogometaš Jaka Bijol.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • marsal 16:36 07.februar 2019.

    kolikor sem zasledil je ženska že leta 2014 zbirala sredstva z z biranjem zamaškov. Nekaj ji je prešlo v kri oziroma navado

  • andrej43 14:59 07.februar 2019.

    Saj jaz osebno ji privoščim, da je rešila svoj stanovanjski problem. Ampak zakaj njej damo, drugim pa ne? Tisti, ki zna tržiti in prodajati svojo nesrečo, jo reši. Tisti, ki jo ne zna, je pa obsojen na životarjenje. Jaz naredim ...prikaži več napako, pa mi gre 20.000 EUR skozi okno pa nekaj let življenja. Nekdo drug naredi napako, mu jo pa dobri ljudje rešijo. Zato jaz do takih gasilskih akcij ostajam skeptičen. 70.000 EUR kolikor ste ji dali je za slovenske razmere kar visoka cifra.

  • ales56 12:53 07.februar 2019.

    Za 3/4 hiše je bila izklicna cena precej navita. Ni vredno toliko!!!