Slovenci ponoreli za temi izdelki. Trgovci: "Neobičajno glede na leta poprej"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Glede na prejšnja leta smo se letos očitno že prej začeli pripravljati na poletje.
Oglej si celoten članek

V Heureka Group, ki združuje portale Ceneje.si, Jeftinije.hr, Idealno.ba in Idealno.rs, opažajo pospešeno pripravljanje na prihajajočo poletno sezono in odhod na poletni dopust že v mesecu maju, "kar je nekoliko neobičajno in zgodnejše - glede na leta poprej", pravijo. 

Slovenci tako že zdaj intenzivno povprašujemo po bazenih, saj je zanimanje po njih za kar 134 % večje kot teden pred tem. Podobno je pri sosedih Hrvatih, kjer je povpraševanje po bazenih poraslo za 180 %. 

Foto: Profimedia Bazen, plavanje Absoluten rekord so opazili prav pri Hrvatih, kjer se je povpraševanje po SUP deskah v zadnjih 7 dnevih dvignilo za kar 201 %. Sledijo jim Slovaki, Čehi in Romuni, Slovenci pa povprašujemo za SUP deskami za 51 odstotkov več.

"Glede na napovedan vročinski val v prihajajočem tednu, se očitno hrvaški in slovenski spletni kupci že pripravljamo na nakup klimatskih naprav, ki nam bodo omogočile ugodno bivalno klimo v vročih dneh. Povpraševanje na Hrvaškem se je namreč povečalo za 112 %, v Sloveniji pa za dobrih 92 %," pravijo v Heureka Group, kjer dodajajo, da so velik skok v povpraševanju zaznali tudi pri depilatorjih.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.