Slovenija
8624 ogledov

Slovenci ponoreli za temi izdelki. Trgovci: "Neobičajno glede na leta poprej"

Poletje Profimedia
Glede na prejšnja leta smo se letos očitno že prej začeli pripravljati na poletje.

V Heureka Group, ki združuje portale Ceneje.si, Jeftinije.hr, Idealno.ba in Idealno.rs, opažajo pospešeno pripravljanje na prihajajočo poletno sezono in odhod na poletni dopust že v mesecu maju, "kar je nekoliko neobičajno in zgodnejše - glede na leta poprej", pravijo. 

Slovenci tako že zdaj intenzivno povprašujemo po bazenih, saj je zanimanje po njih za kar 134 % večje kot teden pred tem. Podobno je pri sosedih Hrvatih, kjer je povpraševanje po bazenih poraslo za 180 %. 

Bazen, plavanje | Avtor: Profimedia Profimedia
Absoluten rekord so opazili prav pri Hrvatih, kjer se je povpraševanje po SUP deskah v zadnjih 7 dnevih dvignilo za kar 201 %. Sledijo jim Slovaki, Čehi in Romuni, Slovenci pa povprašujemo za SUP deskami za 51 odstotkov več.

"Glede na napovedan vročinski val v prihajajočem tednu, se očitno hrvaški in slovenski spletni kupci že pripravljamo na nakup klimatskih naprav, ki nam bodo omogočile ugodno bivalno klimo v vročih dneh. Povpraševanje na Hrvaškem se je namreč povečalo za 112 %, v Sloveniji pa za dobrih 92 %," pravijo v Heureka Group, kjer dodajajo, da so velik skok v povpraševanju zaznali tudi pri depilatorjih.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.