Slovenci vpleteni v nezakonite poroke

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock)
Prevara: Slovenski državljani vpleteni v načrtovane poroke med državljani vzhodnoevropskih in zahodnih afriških držav.
Oglej si celoten članek

V Veliki Britaniji so aretirali tri moške, ki naj bi organizirali številne poroke med evropskimi državljani in Afričani. Med aretiranimi se je znašel tudi duhovnik cerkve v Vzhodnem Sussexu, Alex Brown. Skupaj z Ukrajincem Vladimirjem Buhakom in odvetnikom Michaelom Adelasoyem so ga obtožili pomoči pri nezakonitem pridobivanju državljanstev. Brown je priznal, da je vodil nezakonite poroke, pri katerih poročni listi nikoli niso bili izdelani. Sodnik je trojico 29. julija obsodil na štiri leta zaporne kazni.

Trojica naj bi sodelovala pri 360 nezakonitih porokah med letoma 2005 in 2009, detektivi pa verjamejo, da gre za eno največjih "poročnih prevar" v zgodovini Velike Britanije. V večini porok so sodelovali državljani vzhodnoevropskih držav in afriški državljani, v poroke pa naj bi bili vpleteni tudi slovenski državljani.

Zakoni so trajali kratek čas, nekateri ljudje pa so se s tujimi državljani poročili večkrat. "Nelegalno preseljevanje je velik posel. Doma in v tujini se borimo proti dobro organiziranim kriminalnim združbam," je povedal britanski minister za imigracije Damian Green.

Za pojasnila smo poklicali na Generalno policijsko upravo, kje pa so nam povedali, da slovenska policija o omenjenem primeru ni bila obveščena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.