Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Slovenci vpleteni v nezakonite poroke

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Prevara: Slovenski državljani vpleteni v načrtovane poroke med državljani vzhodnoevropskih in zahodnih afriških držav.

V Veliki Britaniji so aretirali tri moške, ki naj bi organizirali številne poroke med evropskimi državljani in Afričani. Med aretiranimi se je znašel tudi duhovnik cerkve v Vzhodnem Sussexu, Alex Brown. Skupaj z Ukrajincem Vladimirjem Buhakom in odvetnikom Michaelom Adelasoyem so ga obtožili pomoči pri nezakonitem pridobivanju državljanstev. Brown je priznal, da je vodil nezakonite poroke, pri katerih poročni listi nikoli niso bili izdelani. Sodnik je trojico 29. julija obsodil na štiri leta zaporne kazni.

Trojica naj bi sodelovala pri 360 nezakonitih porokah med letoma 2005 in 2009, detektivi pa verjamejo, da gre za eno največjih "poročnih prevar" v zgodovini Velike Britanije. V večini porok so sodelovali državljani vzhodnoevropskih držav in afriški državljani, v poroke pa naj bi bili vpleteni tudi slovenski državljani.

Zakoni so trajali kratek čas, nekateri ljudje pa so se s tujimi državljani poročili večkrat. "Nelegalno preseljevanje je velik posel. Doma in v tujini se borimo proti dobro organiziranim kriminalnim združbam," je povedal britanski minister za imigracije Damian Green.

Za pojasnila smo poklicali na Generalno policijsko upravo, kje pa so nam povedali, da slovenska policija o omenjenem primeru ni bila obveščena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.