Slovenija bo vstopila v OECD

Foto: Žurnal24 Minister za razvoj Žiga Turk bo glavni pogajalec.
Svet Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) je sprejel pristopni program, ki velja za države pristopnice, med katerimi je tudi Slovenija.
Oglej si celoten članek

Svet Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) je na nocojšnji izredni seji v Parizu sprejel pristopni program, ki podrobneje definira področja in način pristopnih pogajanj ter obveznosti držav pristopnic, med njimi tudi Slovenije. Povabilo, ki ga je Slovenija dobila maja letos, kot so sporočili s službe vlade za razvoj, je dobilo tudi vsebinski okvir.

Poljski zadržki do vstopanja Rusije v OECD so že večkrat preprečili sprejem tega ključnega dokumenta. Pred nekaj dnevi pa je Poljska zadržke umaknila in tako odprla možnost za skupen začetek približevanja članstvu vseh povabljenih držav. Poleg Slovenije se bodo pogajanj udeležili tude naslednje države: Čile, Estonija, Izrael in Ruska federacija.

Proces vstopanja Slovenije bo vodil minister za razvoj Žiga Turk, ki ga je vlada imenovala za glavnega pogajalca, potrebno pa bo sodelovanje skoraj vseh ministrstev in drugih vladnih organov oziroma služb. Pristopni program zahteva pregled zakonodaje in prilagoditev priporočilom in zahtevam OECD.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.