Slovenija kot Ledeno kraljestvo

Foto: Žurnal24 Frozen Foto: Anže Petkovšek sneg pivka Foto: Anže Petkovšek sneg Foto: Anže Petkovšek sneg Foto: Žurnal24 Snežna ujma v Postojni Foto: Anže Petkovšek sneg pivka
O naravni katastrofi vsak dan pišejo tudi tuji mediji.
Oglej si celoten članek

Tuji mediji v zadnjih dneh veliko poročajo o katastrofalnih razmerah po snežni ujmi v Sloveniji, pokrajino, ki jo prikazujejo slike, pa primerjajo z deželo iz risanke Ledeno kraljestvo (Frozen*).

Najpogosteje pišejo, da je majhno evropsko državo, ki se sooča z gospodarsko krizo in naraščajočim javnim dolgom, zdaj prizadela še velika naravna katastrofa.

Bussiness Insider opisuje, da so trije dnevi snežnega viharja in ledenega dežja v tej majhni alpski deželici povzročili "najhujše uničenje, ki ga kdajkoli pomnimo".

"To je noro, resnično noro"

"Najprej so nam rekli, da bomo tukaj tri dni. Zdaj so nam povedali, da bo trajalo dva tedna, morda še več," besede Mateusza Fryma, avstrijskega gasilca, ki v Sloveniji pomaga prek mednarodnega mehanizma civilne zaščite, navajajo pri Reutersu. "Imamo veliko snega (v Avstriji), a to je noro, resnično noro."

S sekiro nad led na avtomobilu

Independent v prispevku z naslovom "Najhujše uničenje, ki ga pomnimo, led in sneg paralizirala Slovenijo" piše, da je katastrofa prizadela okoli 250.000 ljudi in uničila 40 odstotkov gozdov. V Postojni so po navedbah časnika ljudje uporabili celo sekire, da bi osvobodili svoje avtomobile izpod 15 centimetrov debelega ledu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:26 8. Februar 2014.

    Gdo pa si ti, ki nekomu očitaša ,da ne uporablja "kdo"....

  • 16:16 7. Februar 2014.

    Gdo?! Kdo, če že pišeš! Slovnična zmedenost..

  • 14:32 7. Februar 2014.

    Če bo gdo naredil red na tem svetu je to narava.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.