Slovenija
33 ogledov

Slovenija kot Ledeno kraljestvo

Frozen
1/6
Žurnal24 main
O naravni katastrofi vsak dan pišejo tudi tuji mediji.

Tuji mediji v zadnjih dneh veliko poročajo o katastrofalnih razmerah po snežni ujmi v Sloveniji, pokrajino, ki jo prikazujejo slike, pa primerjajo z deželo iz risanke Ledeno kraljestvo (Frozen*).

Najpogosteje pišejo, da je majhno evropsko državo, ki se sooča z gospodarsko krizo in naraščajočim javnim dolgom, zdaj prizadela še velika naravna katastrofa.

Bussiness Insider opisuje, da so trije dnevi snežnega viharja in ledenega dežja v tej majhni alpski deželici povzročili "najhujše uničenje, ki ga kdajkoli pomnimo".

"To je noro, resnično noro"

"Najprej so nam rekli, da bomo tukaj tri dni. Zdaj so nam povedali, da bo trajalo dva tedna, morda še več," besede Mateusza Fryma, avstrijskega gasilca, ki v Sloveniji pomaga prek mednarodnega mehanizma civilne zaščite, navajajo pri Reutersu. "Imamo veliko snega (v Avstriji), a to je noro, resnično noro."

S sekiro nad led na avtomobilu

Independent v prispevku z naslovom "Najhujše uničenje, ki ga pomnimo, led in sneg paralizirala Slovenijo" piše, da je katastrofa prizadela okoli 250.000 ljudi in uničila 40 odstotkov gozdov. V Postojni so po navedbah časnika ljudje uporabili celo sekire, da bi osvobodili svoje avtomobile izpod 15 centimetrov debelega ledu.

Komentarjev 3
  • kapibara 06:26 08.februar 2014.

    Gdo pa si ti, ki nekomu očitaša ,da ne uporablja "kdo"....

  • depresija 16:16 07.februar 2014.

    Gdo?! Kdo, če že pišeš! Slovnična zmedenost..

  • Avatar čavez
    čavez 14:32 07.februar 2014.

    Če bo gdo naredil red na tem svetu je to narava.