Slovenija med državami EU, ki so najbolj nesorazmerno omejile svoboščine

Foto: Saša Despot Janez Janša
Poročilo: Slovenija med članicami EU, ki so v pandemiji najbolj nesorazmerno omejile svoboščine.
Oglej si celoten članek

Slovenija je med članicami EU, ki so v pandemiji covida-19 najbolj nesorazmerno omejile svoboščine, v danes objavljenem poročilu o demokraciji v času pandemije ugotavljata organizaciji Greenpeace in Civil Liberties Union for Europe. Izpostavljata, da je slovenska vlada boj proti pandemiji uporabila kot izgovor za omejevanje kritikov oblasti.

Poročilo ugotavlja, da so med pandemijo vlade več članic unije nesorazmerno omejile svoboščine. Več kot polovica jih ni zaščitila pravice do mirnega združevanja.

V Sloveniji je vlada močno omejila svobodo zbiranja, ob tem pa tudi spodbujala uporabo digitalne tehnologije za sledenje protestnikom. Napadala je tudi svobodo medijev, omejila dostop do informacij ter uporabila hitre postopke, da je znižala okoljske standarde, navaja poročilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:55 25. September 2020.

    Ne glede na to kdo je napisal poročilo je to sramota za Slovenijo in trenutno vlado. Kot navaden občan se …

  • 18:02 24. September 2020.

    s5 neki tuji objavlajo neke kao blabla... je ze res da so nam najedli vse svoboscine,ampak je v drugih drzavah …

  • 09:10 24. September 2020.

    Poročilo o vmešavanju vlade v svobodo medijev in nadzor protestov so sestavili naši evropski levi poslanci in naši dominantni mediji, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.