Slovenija
1548 ogledov

Slovenija med državami EU, ki so najbolj nesorazmerno omejile svoboščine

Janez Janša Saša Despot
Poročilo: Slovenija med članicami EU, ki so v pandemiji najbolj nesorazmerno omejile svoboščine.

Slovenija je med članicami EU, ki so v pandemiji covida-19 najbolj nesorazmerno omejile svoboščine, v danes objavljenem poročilu o demokraciji v času pandemije ugotavljata organizaciji Greenpeace in Civil Liberties Union for Europe. Izpostavljata, da je slovenska vlada boj proti pandemiji uporabila kot izgovor za omejevanje kritikov oblasti.

Poročilo ugotavlja, da so med pandemijo vlade več članic unije nesorazmerno omejile svoboščine. Več kot polovica jih ni zaščitila pravice do mirnega združevanja.

V Sloveniji je vlada močno omejila svobodo zbiranja, ob tem pa tudi spodbujala uporabo digitalne tehnologije za sledenje protestnikom. Napadala je tudi svobodo medijev, omejila dostop do informacij ter uporabila hitre postopke, da je znižala okoljske standarde, navaja poročilo.

Komentarjev 3
  • Janez 06:55 25.september 2020.

    Ne glede na to kdo je napisal poročilo je to sramota za Slovenijo in trenutno vlado. Kot navaden občan se s poročilom strinjam in mu pritrjujem in nisem noben vsekani levičar.

  • SonnyBlack 18:02 24.september 2020.

    s5 neki tuji objavlajo neke kao blabla... je ze res da so nam najedli vse svoboscine,ampak je v drugih drzavah dosti huje...zal sicer pa si v sloveniji lahko se vec kot privoscimo neupostevanje takih gestapovskih prijemov iz strani drzave... npr ...prikaži večr nemski gestapovci se vozijo po soseskah in gledajo ce imajo ljudje svoje aute doma...in potem drugi dan zvonijo na vrata z vprasanji kje so ljudje bili...pa take

  • mirror 09:10 24.september 2020.

    Poročilo o vmešavanju vlade v svobodo medijev in nadzor protestov so sestavili naši evropski levi poslanci in naši dominantni mediji, ki na vsak način hočejo zamenjavo vlade. Nadzor neprijavljenih protestov je nujen zaradi širjenja covid-19. Sram vas je lahko.