Slovenka, ki navdušuje Tokio

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Na svetovnem prvenstvu v pripravi koktajlov, ki je potekalo v Tokiu na Japonskem, je izjemen rezultat dosegla slovenska državna prvakinja v pripravi sladkih koktajlov Draga Kepeš.
Oglej si celoten članek

Draga Kepeš je v kategoriji "after dinner" osvojila tretje mesto, s čimer je postala najboljša barmanka na svetu. Prepričala je s koktajlom Lolita, ki je pripravljen v ročnem mešalniku in je sestavljen iz ruma Bacardi gold, Mozartovega čokoladnega likerja, vanilijevega likerja, likerja Finest call pina colada, karamelnega sirupa, povrhu pa prelit s polstepeno sladko smetano.

Draga Kepeš je vodja kavarne in slaščičarne Lolita v Ljubljani, v društvu barmanov Slovenije pa se že vrsto let redno udeležuje tekmovanj. Na svetovnem prvenstvu je bila prva ženska predstavnica, ki je svojim koktajlom zastopala Slovenijo v kategoriji klasične priprave koktajlov. Za najbolje pripravljeni koktajl je tekmovala z okoli 500 drugimi barmani iz 63 držav članic mednarodne barske organizacije IBA.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.