Slovenija
43 ogledov

Slovenka, ki navdušuje Tokio

Draga Kepeš Facebook
Na svetovnem prvenstvu v pripravi koktajlov, ki je potekalo v Tokiu na Japonskem, je izjemen rezultat dosegla slovenska državna prvakinja v pripravi sladkih koktajlov Draga Kepeš.

Draga Kepeš je v kategoriji "after dinner" osvojila tretje mesto, s čimer je postala najboljša barmanka na svetu. Prepričala je s koktajlom Lolita, ki je pripravljen v ročnem mešalniku in je sestavljen iz ruma Bacardi gold, Mozartovega čokoladnega likerja, vanilijevega likerja, likerja Finest call pina colada, karamelnega sirupa, povrhu pa prelit s polstepeno sladko smetano.

Draga Kepeš je vodja kavarne in slaščičarne Lolita v Ljubljani, v društvu barmanov Slovenije pa se že vrsto let redno udeležuje tekmovanj. Na svetovnem prvenstvu je bila prva ženska predstavnica, ki je svojim koktajlom zastopala Slovenijo v kategoriji klasične priprave koktajlov. Za najbolje pripravljeni koktajl je tekmovala z okoli 500 drugimi barmani iz 63 držav članic mednarodne barske organizacije IBA.

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.