Slovenske Konjice: "V našem vrtcu uvajajo uniforme za otroke!"

Foto: Profimedia Vrtec Foto: Profimedia Vrtec Foto: Profimedia Vrtec Foto: Profimedia Vrtec
Odločitev je padla: Prihodnje leto bodo v zasebnem vrtcu v Slovenskih Konjicah otroci nosili enake trenirke.
Oglej si celoten članek

Kot so za Siol pojasnili v vrtcu, so razmere postale precej nevzdržne, pravijo, da so otroci pri treh, štirih letih še premajhni, da bi se ukvarjali sami s sabo.

Informacijo je na Twitterju objavil eden od staršev.

Po podatkih Siola gre za zasebni vrtec Mali grof v Slovenskih Konjicah, kjer imajo v dnevnem varstvu 85 otrok vseh starostnih skupin.

Direktorica Nina Sešlar je povedala, da so razmere postale že precej nevzdržne, podporo pri odločitvi pa jim je izkazala večina staršev.

"Opazili smo, da se pri procesu v izobraževanju in vzgoji pri manjših otrocih pojavljajo nevzdržni primeri oblačil. Največ je težav z bleščicami, svetlikajočimi se čevlji, ki utripajo, otroci so postali že obsedeni s tem in se potem tudi ukvarjajo samo s tem. Tudi punčke med sabo, fantki. Ko gremo na sprehod ali so na igrišču, ni zanimivega nič drugega, vsi samo opazujejo razne efekte," je za Siol pojasnila Sešlarjeva.

"Otroci so pri treh, štirih letih še premajhni, da bi se ukvarjali sami s sabo," še dodaja Sešlarjeva.

Foto: Profimedia Vrtec

O vprašanju uniform v vrtcu so za starše pripravili več izobraževanj, starši pa so vodstvo vrtca v 90 odstotkih podprli, poudarjajo v Malem grofu.

Odločili so se za oblačila, ki so primerna za gibanje v naravi, ter v barvah, pri katerih ni težava, če se otrok umaže.

"Smo že imeli primere, ko so otroci prišli zelo urejeni, v srajčkah, in je bila težava, da se niso smeli umazati, zato niso bili gibalno sposobni, niso smeli plezati po drevesu," je za Siol povedala Sešlarjeva.

Kot je pojasnila Sešlarjeva, namreč v njihovem vrtcu zelo spodbujajo, da so otroci veliko v naravi in se gibajo, ne glede na vreme. "Poleti imamo vrtove, kopljejo, se igrajo z zemljo, veliko so v gozdu, ker smo res povsem ob njem, to je bila že skoraj nuja."

Foto: Profimedia Vrtec

Otroci poskusno enotna oblačila že nosijo. Konec lanskega šolskega leta so za darilo prejeli enake majčke, ki jih zdaj (neobvezno) nosijo vsak petek.

Zdaj bodo naročili še trenirke in majčke z dolgimi rokavi, ki jih bodo otroci sprva nosili en ali dva dneva v tednu, s prihodnjim šolskim letom pa nameravajo to prakso uvesti vsak dan.

Cena kompleta bo predvidoma 25 evrov. Poudarjajo, da uniforma ni obvezna, se je pa 90 odstotkov staršev odločilo za nakup.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 06:24 13. December 2018.

    Podpiram, samo barva bi pa lahko bila druga...oz jih kombinirali vseeno.

  • 23:39 12. December 2018.

    Podpiram idejo.

  • 18:19 12. December 2018.

    Bravo olecite slovenske otroke v burke,da vam bo lažje!! Sicer pa je to oblačenje uniform čista komunistična tradicija!! La strumno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.