Slovenski delodajalci nestrpni?

Foto: Žurnal24 Slovenski delodajalci imajo raje, če delavci ne govorijo o svoji veroizpovedi.
Agencija Evropske unije za človekove pravice je tudi našo državo uvrstila med tiste, ki so zakrivile versko ali etnično diskriminacijo.
Oglej si celoten članek

Raziskava je zajela 112 večjih slovenskih delodajalcev. Kot se je izkazalo, bi jih 31 odstotkov in pol raje zaposlilo slovenskega državljana kot tujca in še to slovenskega državljana slovenskega etničnega izvora.

Tudi pri spoštovanju veroizpovedi se naši delodajalci niso dobro odrezali. 34 odstotkov bi jih delavcem dalo prost dan za praznovanje največjega verskega praznika, na Danskem bi to naredilo 90 odstotkov delodajalcev.

Kot primer verske nestrpnosti navaja agencija dogodek iz maja 2008. Delavec muslimanske veroizpovedi je namreč želel hrano, ki ne bi vsebovala svinjine, delodajalec pa je to zavrnil.

Sovražni govor med otroki
Agencija Evropske unije za človekove pravice pa je odkrila primer rasističnega incidenta tudi v osnovni šoli. Za katero šolo gre, niso zapisali, poudarili so le, da je v šolskem časopisu izšel članek z žaljivo vsebino o učencih z "neslovenskim" izvorom.

Tudi pohvala
Je pa bila Slovenija deležna tudi pohvale, in sicer zaradi uvedbe registra spolnih prestopnikov zoper telesno in spolno nedotakljivost otrok in zaradi sprejetja zakona o bolnikovih pravicah, ki prepoveduje diskriminacijo zaradi bolezni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.