Slovenskim železnicam bodo elektriko dobavljali Hrvati

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Slovenske železnice bodo elektriko kupovale od Hrvatov
Oglej si celoten članek

Hrvatska elektroprivreda (HEP) je s Slovenskimi železnicami sklenila 26,5 milijona evrov vreden posel. Naslednja tri leta bo dobavljala elektriko.

Po poročanju Jutarnjega lista so pogodbo podpisali danes, HEP pa bo imel prihodnje leto v Sloveniji 12,5-odstotni delež na trgu poslovnih odjemalcev, želijo pa ga še povečati.

HEP je dobavitelj Mestni občini Ljubljana (12 milijonov evrov vreden posel), Luke Koper, MOL Slovenija, Cimosa, Nordijskega centra Planica, NLB, Abanke, Hotelov Bernardin in Zavoda za gozdove Republike Slovenije.

Gre za največji uspeh HEP na slovenskem trgu, je ob podpisu pogodbe dejal predsednik uprave HEP Perica Jukić.  

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:47 29. Oktober 2016.

    Zahvala šaleškemu levemu lobiju z gospodičem Lahovnikom n čelu! TEŠ 6 ne more proizvajati poceni elektrike, zato davkoplačevalci gospodinjstev plačujemo …

  • 17:48 28. Oktober 2016.

    spet bo posameznike treslo ob štetju novcev

  • 17:04 28. Oktober 2016.

    sam tole je pa res absurd, ne dolgo nazaj smo jim plačali kazen za nedobevljeno elektriko cca 40 mio, vmes …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.