Slovenija
58 ogledov

Slovenskim železnicam bodo elektriko dobavljali Hrvati

Vlak Dejan Mijović
Slovenske železnice bodo elektriko kupovale od Hrvatov

Hrvatska elektroprivreda (HEP) je s Slovenskimi železnicami sklenila 26,5 milijona evrov vreden posel. Naslednja tri leta bo dobavljala elektriko.

Po poročanju Jutarnjega lista so pogodbo podpisali danes, HEP pa bo imel prihodnje leto v Sloveniji 12,5-odstotni delež na trgu poslovnih odjemalcev, želijo pa ga še povečati.

HEP je dobavitelj Mestni občini Ljubljana (12 milijonov evrov vreden posel), Luke Koper, MOL Slovenija, Cimosa, Nordijskega centra Planica, NLB, Abanke, Hotelov Bernardin in Zavoda za gozdove Republike Slovenije.

Gre za največji uspeh HEP na slovenskem trgu, je ob podpisu pogodbe dejal predsednik uprave HEP Perica Jukić.  

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
  • Ferluci 15:47 29.oktober 2016.

    Zahvala šaleškemu levemu lobiju z gospodičem Lahovnikom n čelu! TEŠ 6 ne more proizvajati poceni elektrike, zato davkoplačevalci gospodinjstev plačujemo domačo nekonkurenčno drago elektriko in pokrivamo domače izgube. Jasno, velika podjetja kot SŽ pa cenejšo, hrvaško. Klasičen in dober primer ...prikaži večr politične ekonomije.

  • Božidar Dinič 17:48 28.oktober 2016.

    spet bo posameznike treslo ob štetju novcev

  • allstarr111 17:04 28.oktober 2016.

    sam tole je pa res absurd, ne dolgo nazaj smo jim plačali kazen za nedobevljeno elektriko cca 40 mio, vmes so nas zajebali NAMERNO na že dobljenem razpisu za izvedbo nekih del, so raje plačali več kod da dela SLO ...prikaži več podjetje, zdej pa jih izberejo kot najbolj ugodnega ponudnika, a štroma nimajo nit zase dovolj, Se pravi SŽ hoče nekako prekanalarizirat nekaj ukradenega keša, ki ga drugač ne more dobit ven. Država kot lastnik jim pa to dovoli ? dafuq ?