Slovensko-hrvaška gradnja

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Slovenija in Hrvaška bosta gradili most preko Sotle, ki bo veljal okrog 400 tisoč evrov. Državi bosta za gradnjo, ki naj bi bila končana v letu dni, prispevali vsaka polovico.
Oglej si celoten članek

V Zagrebu so na današnjem sestanku prometnih ministrov Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije ter Kosova, za katerega so se dogovorili na konferenci o Zahodnem Balkanu na Brdu, podpisali deklaracijo, v kateri izpostavljajo skupni interes povezati jugovzhodno Evropo z ostalim delom starega kontinenta.

Patrick Vlačič je med drugim odgovarjal tudi glede dokončanja avtocestne povezave med Mariborom in prehodom Gruškovje–Macelj. Napovedal je, da bo Slovenija izgradila osem manjkajočih kilometrov v dveh do treh letih, pri tem pa spomnil, da je Slovenija vendarle prejšnji teden odprla še zadnji odsek avtoceste med Ljubljano in Zagrebom.

Ob robu konference sta Patrick Vlačič in njegov hrvaški kolega Božidar Kalmeta podpisala pogodbo o izgradnji cestnega mejnega mostu na reki Sotli na mejnem prehodu Imeno–Miljana. Most naj bi stal 400 tisoč evrov, od katerih bosta Slovenija in Hrvaška vsaka prispevali polovico, izgrajen pa naj bi bil leto dni po začetku gradnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.