Slovenija
15 ogledov

Slovensko-hrvaška gradnja

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Slovenija in Hrvaška bosta gradili most preko Sotle, ki bo veljal okrog 400 tisoč evrov. Državi bosta za gradnjo, ki naj bi bila končana v letu dni, prispevali vsaka polovico.

V Zagrebu so na današnjem sestanku prometnih ministrov Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije ter Kosova, za katerega so se dogovorili na konferenci o Zahodnem Balkanu na Brdu, podpisali deklaracijo, v kateri izpostavljajo skupni interes povezati jugovzhodno Evropo z ostalim delom starega kontinenta.

Patrick Vlačič je med drugim odgovarjal tudi glede dokončanja avtocestne povezave med Mariborom in prehodom Gruškovje–Macelj. Napovedal je, da bo Slovenija izgradila osem manjkajočih kilometrov v dveh do treh letih, pri tem pa spomnil, da je Slovenija vendarle prejšnji teden odprla še zadnji odsek avtoceste med Ljubljano in Zagrebom.

Ob robu konference sta Patrick Vlačič in njegov hrvaški kolega Božidar Kalmeta podpisala pogodbo o izgradnji cestnega mejnega mostu na reki Sotli na mejnem prehodu Imeno–Miljana. Most naj bi stal 400 tisoč evrov, od katerih bosta Slovenija in Hrvaška vsaka prispevali polovico, izgrajen pa naj bi bil leto dni po začetku gradnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.