Pozor, širi se nov virus!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bodite previdni. Na prvi pogled je popolnoma običajno sporočilo.
Oglej si celoten članek

Center za internetno varnost SI-CERT opozarja, da je več slovenskih podjetij prejelo elektronsko sporočilo z naslovom Povpraševanje po izdelku, ki se na prvi pogled zdi kot verodostojno in poslano z legitimnega slovenskega podjetja, a priponka vsebuje zlonamerno izvršljivo datoteko oz. virus.

V centru SI-CERT vsem, ki so prejeli takšno sporočilo, svetujejo, da ga kot priponko posredujte na naslov cert@cert.si. Če pa je kdo priponko odprl, naj računalnik nemudoma izklopi iz omrežja in jin kontaktira.

Izsiljevali vas bodo Nikar ne odpirajte te pošte!

Kot so še sporočili iz centra, takšno sporočilo vsebuje rar arhiv z imenom "povpraševanje po izdelku.rar". Ta izkazuje funkcionalnost keyloggerja, natančnejša analiza pa še poteka.

Sporočilo prepoznate po priloženem rar arhivu in uporabljenem drugem elektronskem naslovom za odgovor. Nekatera vsebujejo tudi sliko "items samples.png" ali "samples.png", ki pa ni zlonamerna.

Pozor! Nikar ne odpirajte elektronske pošte s Fursa!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.