Slovenija
5416 ogledov

Pozor, širi se nov virus!

moški računalnik Shutterstock
Bodite previdni. Na prvi pogled je popolnoma običajno sporočilo.

Center za internetno varnost SI-CERT opozarja, da je več slovenskih podjetij prejelo elektronsko sporočilo z naslovom Povpraševanje po izdelku, ki se na prvi pogled zdi kot verodostojno in poslano z legitimnega slovenskega podjetja, a priponka vsebuje zlonamerno izvršljivo datoteko oz. virus.

V centru SI-CERT vsem, ki so prejeli takšno sporočilo, svetujejo, da ga kot priponko posredujte na naslov cert@cert.si. Če pa je kdo priponko odprl, naj računalnik nemudoma izklopi iz omrežja in jin kontaktira.

razno 28.03.13. mail, gmial, elektronska posta, racunalnik, foto: jaka dimc Izsiljevali vas bodo Slovenija Nikar ne odpirajte te pošte!

Kot so še sporočili iz centra, takšno sporočilo vsebuje rar arhiv z imenom "povpraševanje po izdelku.rar". Ta izkazuje funkcionalnost keyloggerja, natančnejša analiza pa še poteka.

Sporočilo prepoznate po priloženem rar arhivu in uporabljenem drugem elektronskem naslovom za odgovor. Nekatera vsebujejo tudi sliko "items samples.png" ali "samples.png", ki pa ni zlonamerna.

Varnost na internetu Pozor! Slovenija Nikar ne odpirajte elektronske pošte s Fursa!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.