Slovensko stoji ceneje

Foto: Žurnal24 Cena za 100-miligramske tablete znaša dobrih 31 evrov, je razkrila Vladka Češek
Krkin vizarsin, ki zdravi erektilne motnje, je enakovreden viagri, a cenejši za najmanj petino.
Oglej si celoten članek

Če imate težave z erekcijo, lahko od danes posežete po novem, cenejšem zdravilu, ki odpravlja erektilne motnje. Krka je v prodajo dala generično viagro, imenovano vizarsin.

V škatlici so štiri tablete, od originalne viagre pa bo najdražji Krkin generik (obstajajo namreč 25-, 50- in 100-miligramske tablete Vizarsin) cenejši za petino, oziroma osem evrov.

 

Milijon evrov

Napovedi. Vizarsin je na trg prišel z enomesečnim zamikom od okvirnega datuma, ki ga je v intervjuju za Žurnal24 napovedal šef Krke. Takrat je še dejal, da bo generik od konkurence cenejši za okoli tretjino. V Krki načrtujejo, da bodo na leto prodali za okoli milijon evrov vizarsina.

Nakup le z receptom
"Škatlica 50-miligramskih tablet stane 24,91 evra, 100- miligramskih pa 31,21 evra (op. p.: škatlica viagre stane 39 evrov)," je včeraj za Žurnal24 povedala vodja Lekarne Ljubljana v Šiški Vladka Češek Bizjak. Kupiti ga bo mogoče le na recept. Pri tem opozarja, da viagre ali vizarsina ne smejo uporabljati ljudje z neurejenim krvnim tlakom, slabo za uživalca naj bi bilo tudi kombiniranje z alkoholom in tudi z grenivkinim sokom: "Ta učinek podvoji," je še dejala Češek Bizjakova.


Generik modre tablete (ime, pod katerim je znana viagra) ne bo moder, temveč bel – to naj bi bila marketinška prednost, je pred časom pojasnil prvi mož Krke Jože Colarič.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.