Slovenija
1129 ogledov

Slovensko stoji ceneje

Cena za 100-miligramske tablete znaša dobrih 31 evrov, je razkrila Vladka Češek Žurnal24 main
Krkin vizarsin, ki zdravi erektilne motnje, je enakovreden viagri, a cenejši za najmanj petino.

Če imate težave z erekcijo, lahko od danes posežete po novem, cenejšem zdravilu, ki odpravlja erektilne motnje. Krka je v prodajo dala generično viagro, imenovano vizarsin.

V škatlici so štiri tablete, od originalne viagre pa bo najdražji Krkin generik (obstajajo namreč 25-, 50- in 100-miligramske tablete Vizarsin) cenejši za petino, oziroma osem evrov.

 

Milijon evrov

Napovedi. Vizarsin je na trg prišel z enomesečnim zamikom od okvirnega datuma, ki ga je v intervjuju za Žurnal24 napovedal šef Krke. Takrat je še dejal, da bo generik od konkurence cenejši za okoli tretjino. V Krki načrtujejo, da bodo na leto prodali za okoli milijon evrov vizarsina.

Nakup le z receptom
"Škatlica 50-miligramskih tablet stane 24,91 evra, 100- miligramskih pa 31,21 evra (op. p.: škatlica viagre stane 39 evrov)," je včeraj za Žurnal24 povedala vodja Lekarne Ljubljana v Šiški Vladka Češek Bizjak. Kupiti ga bo mogoče le na recept. Pri tem opozarja, da viagre ali vizarsina ne smejo uporabljati ljudje z neurejenim krvnim tlakom, slabo za uživalca naj bi bilo tudi kombiniranje z alkoholom in tudi z grenivkinim sokom: "Ta učinek podvoji," je še dejala Češek Bizjakova.


Generik modre tablete (ime, pod katerim je znana viagra) ne bo moder, temveč bel – to naj bi bila marketinška prednost, je pred časom pojasnil prvi mož Krke Jože Colarič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.