Slovo od žarometov

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Uveljavitev interventnega zakona je odvisna predvsem od ravnanja Državnega sveta.
Oglej si celoten članek

Predsednik Danilo Türk se bo v petek odločil, kdaj bo sklical konstitutivno sejo parlamenta. Predvidoma bo seja sredi prihodnjega tedna. Če bo dovolj zgodaj, bodo poslanci imeli dovolj časa za sprejetje interventnega zakona, kar je tudi za Türka ena od prioritet bodoče vlade.

Interventni zakon je vložila v parlamentarno proceduro že Pahorjeva vlada, zato ga bo treba vložiti še enkrat, kar pa lahko naredi kdorkoli od poslancev. Za sejo državnega sveta bo sicer zmanjkalo časa, vendar pa se lahko svetniki obvežejo, da ne bodo sprejeli veta, kar bi omogočilo uveljavitev interventnega zakona še v letošnjem letu, smo izvedeli med pravniki.

Foto: Saša Despot Seja sveta stranke LDS, na kateri so razpravljali o aktualnih politicnih zadevah Odhod in pismo

Od vodenja LDS se je včeraj poslovila Katarina Kresal, Gregor Golobič pa je napovedal, da ne bo več kandidiral za šefa Zaresa.

Borut Pahor pa je socialdemokratom iz bolnišnice pisal, da ne podpira vstopa SD v koalicijo in jih opozoril na "netransparenten in izjemno močan vpliv" političnih svetovalcev na Zorana Jankovića in na neoseben značaj novega šefa vlade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:46 19. December 2011.

    vsa ta nepotrebna politicna navlaka ki ze 20.let telovadi po parlamentu bi morala tega ze davno zapustiti. saj so delovali …

  • 14:05 16. December 2011.

    Hvala bogu da gre! Na fotografiji je tudi Andrej Horvat! A se sedaj on pogaja o vstopu v koalicijo?

  • 13:01 16. December 2011.

    ADIJO Greg in Katy

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.