Službe za sto gradbincev

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Delavci SCT. 700 jih gre na zavod, delodajalci pa iščejo tak profil.
Oglej si celoten članek

Ta teden se na zavod za zaposlovanje prijavlja 700 delavcev SCT v stečaju. Do četrtka se bodo v Ljubljani lahko prijavili v posebnih terminih ter oddali zahtevek za denarno nadomestilo. Prva nakazila naj bi na svoje račune prejeli 12. avgusta.

Neizobraženi in srednjih let
Večina delavcev, v petek se jih je na zavod prijavilo prvih enajst, je starih od 40 do 50 let, predvsem z osnovnošolsko ali poklicno izobrazbo, pri čemer jih polovica prihaja iz tujine. Večina teh ima urejeno delovno dovoljenje za nedoločen čas, zato jim pripadajo enake pravice kot slovenskim delavcem. Na zavodu bodo za vse pripravili individualne zaposlitvene načrte, organizirali motivacijske seminarje ter srečanja s sedmimi delodajalci. Ti iščejo sto gradbenih delavcev, predvsem zidarje, fasaderje, izvajalce suhomontažne gradnje, pa tudi varilce, ključavničarje in delavce v avtomobilski proizvodnji. “Koliko jih bo zaposlitev dejansko dobilo, je ta hip težko reči,” pravijo na zavodu, kjer menijo, da bo to odvisno predvsem od njihovega zdravstvenega stanja.

V Ljubljani sicer opažajo povečano povpraševanje po gradbenih delavcih, saj so v prvem polletju delodajalci objavili okoli 5.400 prostih delovnih mest, kar je kar 60-odstotno povečanje v primerjavi z lani. V Sloveniji je ta hip na voljo 450 prostih delovnih mest v gradbeništvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.