Slovenija
5 ogledov

Službe za sto gradbincev

Delavci SCT Saša Despot
Delavci SCT. 700 jih gre na zavod, delodajalci pa iščejo tak profil.

Ta teden se na zavod za zaposlovanje prijavlja 700 delavcev SCT v stečaju. Do četrtka se bodo v Ljubljani lahko prijavili v posebnih terminih ter oddali zahtevek za denarno nadomestilo. Prva nakazila naj bi na svoje račune prejeli 12. avgusta.

Neizobraženi in srednjih let
Večina delavcev, v petek se jih je na zavod prijavilo prvih enajst, je starih od 40 do 50 let, predvsem z osnovnošolsko ali poklicno izobrazbo, pri čemer jih polovica prihaja iz tujine. Večina teh ima urejeno delovno dovoljenje za nedoločen čas, zato jim pripadajo enake pravice kot slovenskim delavcem. Na zavodu bodo za vse pripravili individualne zaposlitvene načrte, organizirali motivacijske seminarje ter srečanja s sedmimi delodajalci. Ti iščejo sto gradbenih delavcev, predvsem zidarje, fasaderje, izvajalce suhomontažne gradnje, pa tudi varilce, ključavničarje in delavce v avtomobilski proizvodnji. “Koliko jih bo zaposlitev dejansko dobilo, je ta hip težko reči,” pravijo na zavodu, kjer menijo, da bo to odvisno predvsem od njihovega zdravstvenega stanja.

V Ljubljani sicer opažajo povečano povpraševanje po gradbenih delavcih, saj so v prvem polletju delodajalci objavili okoli 5.400 prostih delovnih mest, kar je kar 60-odstotno povečanje v primerjavi z lani. V Sloveniji je ta hip na voljo 450 prostih delovnih mest v gradbeništvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.